SVENSKE KLUDETÆPPER

Info  -  historie  -  vaskeanvisning


     I menuen finder du:


  • Lange kludetæpper
  • Korte kludetæpper
  • Brede kludetæpper
  • Nyvævede kludetæpper
  • Andre type tæpper
  • tilbud - kludetæpper med fejl



En unik tradition i Sverige har i gennem årene været, at kvinderne i de mørke vinteraftener samledes for at klippe/rive strimler af familiens slidte tøj/sengetøj, for herefter at væve kludetæpper. Tæpperne var nødvendige, da trægulvene var iskolde.

Desværre er traditionen på retur. Få væver stadig og nogle mødes ugentlig i en lokal vævestue, hvor de væver sammen.

Det lykkes os at finde både velholdte brugte tæpper, samt enkelte nyvævede tæpper, bl.a gennem annoncering, hvor vi får kontakt med svenskere der har tæpper liggende på lager, som de ikke bruge. Når vi er på besøg i hjemmene, får vi ofte nogle søde historier om, hvem der har vævet tæpperne og hvis bukser, duge eller kjoler, der er vævet ind i tæppet.

Vi opkøber også på auktioner og på loppisser(loppemarkeder)


Alle tæpper på siden er håndvævede kludetæpper/løbere fra Sverige.

Alle er vævet af husmødre/mænd og ikke af børn i østen




Forsendelse

Hvis du ønsker at få dit tæppe sendt er det nu muligt at gøre det for 50 kr (1-5 kg) eller 62 kr (5-10 kg), med afhentning i nærmeste GLS shop. For ca. 22 kr ekstra kan du få til sendt til hjemadressen.




VASKEANVISNING AF KLUDETÆPPER


Jeg anbefaler at man starter med at banke sit tæppe, når det virker støvet/nusset.

Er der en plet, så start med at vaske lokalt og ikke hele tæppet. Trænger hele tæppet til en vask, kan det vaskes på 40 grader i vaskemaskinen. Sæt omdrejningerne ned på 800-1000 omdrejning, både for tæppets og vaskemaskinens skyld.

Hvis der er rødt eller sort i tæppet - og har tæppet ikke været vasket før, anbefaler jeg, at hænge tæppet på på langsiden, så evt overskudsfarve løber i striben, så plamager undgåes.

Jo færre ture i maskinen, jo længere levetid.